Så minskas både klimatpåverkan och värmekostnaderna

 
Så minskas både klimatpåverkan och värmekostnaderna

Detta är en annons från Vaillant.

Med smarta och energieffektiva luft/vatten-värmepumpar kan bostadsägare bidra till att påskynda klimatomställningen och samtidigt dra ner på värmekostnaderna. Fördelarna går inte att ta miste på.

Över hela landet ställs flera hushåll inför ökande elpriser. Det är därför A och O att utnyttja energin till fullo så att värmekostnaderna inte skjuter i höjden och minsta möjliga energi går till spillo. Också för klimatets skull.

Lyckligtvis finns det goda råd till konsumenterna för hur de kan begränsa värmekostnaderna och samtidigt ta hänsyn till klimatet.

Med den moderna luft/vatten-värmepumpen aroTHERM plus från tyska Vaillant går effektivitet och stora besparingar nämligen hand i hand. Det vittnar ett COP-värde på ända upp till 5,4 [A7/W35] om. Utöver betydande energibesparingar säkerställer den tystgående aroTHERM plus också en mycket hög varmvattenkomfort för bostadsägarna.

Bibehåller temperaturen i äldre radiatorer
Hög varmvattenkomfort har varit i fokus för de tyska ingenjörerna i utvecklingen av aroTHERM plus.

Man har på så sätt lyckats möjliggöra en hög framledningstemperatur på ända upp till 75° C. Äldre radiatorer kommer därför inte orsaka aroTHERM plus några problem. Värmepumpen kan under kalla dagar med utomhustemperaturer på ända ner till -10° C uppnå temperaturer på upp till 65° C i radiatorer med flera år på nacken. Detta sker utan ytterligare tilläggsvärme.

De fina resultaten har uppnåtts genom tester under extrema förhållanden i Vaillants testcenter i Remscheid, Tyskland. Bostadsägare som tidigare har tvivlat på värmepumpars effektivitet borde nu inte längre oroa sig för nya luft/vatten-värmepumpars egenskaper och prestanda.

Helt unikt köldmedium
Ett av skälen till den höga energieffektiviteten är implementeringen av det naturliga köldmediet R290.

Köldmediet imponerar genom att ha en GWP på endast 3. Detta är ett otroligt framsteg som innebär att klimatavtrycket minskas till en 1/700-del jämfört med tidigare använda köldmedier.

Implementeringen är en mindre revolution inom värmepumpsteknologin och har väckt mycket uppståndelse i branschen. Vaillant har med användningen av R290 helt enkelt knäckt koden för minskad klimatpåverkan utan att kompromissa med effektiviteten.

Framtidssäkrad värmelösning
Den klimatvänliga aroTHERM plus använder upp till 75 % av energin direkt från miljön via förnybar energi. Eftersom uppvärmning och varmvattenförsörjning har en enorm inverkan på klimatet är det för framtiden nödvändigt att det sker en mer betydande övergång i riktning mot hållbara lösningar som aroTHERM plus. Och när ökad effektivitet på sikt leder till stora besparingar ökar incitamentet för hållbara lösningar också.

Med aroTHERM plus får man en säkerställd värmelösning som har visat sig vara värdefull under svåra väderförhållanden. De finns alltså många goda skäl att påbörja övergången redan nu. #WhyWait

Läs mer om Vaillant och aroTHERM plus här.

Kontaktinformation:
För mer information är du alltid välkommen att ringa till Thony Sundberg, VD.
Telefon företag: +46 40 803 30
Telefon Thony Sundberg: +46 40 40 51 24
Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!