Nyheter

Säljer mark i Solna

Illustration av NCC:s utvecklingsområde i Järva krog. Bild: Aerial

NCC säljer mark i Järva Krog till Aros Bostad för cirka 260 miljoner kronor. I köpet ingår byggrätter motsvarande cirka 190 nya bostäder som Aros Bostad kommer att uppföra med NCC som totalentreprenör.

Marken är en del av NCC:s andra utvecklingsetapp i Järva krog där NCC:s nyligen startade kontorsprojekt Nova även ingår. När kvarteret står färdigt kommer det innehålla cirka 10 000 kvadratmeter kontor, handel, service samt bostäder i ett tryggt område med goda kommunikationer och nära naturen.

– I och med denna försäljning så skapas det en helhet i kvarteret tillsammans med vårt kontorsprojekt Nova. Vi och Aros Bostad har bland annat gemensamma ambitioner inom hållbarhet och kundvärden varför vi är mycket glada att det är just Aros Bostad som vi nu säljer bostadsbyggrätterna till och att det är NCC som blir totalentreprenör, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef på NCC Property Development i ett pressmeddelande.

Aros Bostad kommer att teckna avtal med NCC Building Sweden som blir totalentreprenör vid uppförandet av bostäderna i kvarteret. Entreprenadavtal förväntas tecknas under 2022. NCC har tidigare uppfört bostadsprojekt Link åt Aros Bostad i Järva Krog.

– Vi är verkligen glada över att vara del av den fortsatta utvecklingen av Järva Krog. Solna kommun har en stark bostadsmarknad, vilket bekräftades av försäljningstakten i vårt tidigare projekt i området. Vi ser också fram emot att fortsätta samarbetet med NCC som är en trygg partner med ett starkt hållbarhetsfokus, säger Magnus Andersson, vd Aros Bostad.