Nyheter

Satsar på hyresrätter

NCC Urban. Bild: Christian Saltas.

NCC vill öka bostadstakten och satsar nu på hyresrätter. En hög grad av standardisering ska ge en effektivare byggprocess som sänker kostnaderna.

NCC vill öka takten på bostadsbyggandet och lanserar därför en ny produktportfölj med flexibla bostadshus lämpliga för hyresrätter. Konstruktionerna har en hög grad av standardisering vilket ger en effektiv byggprocess som sänker kostnaderna.

– Vi är redo att möta regeringens ambitioner för bostadsbyggande. NCC har flera hållbara, kostnadseffektiva produkter lämpade för både hyresrätter och bostadsrätter. Vi vill ge fler möjlighet att bo bra till en rimlig kostnad, säger Ingegerd Simonsson, vice vd på NCC Construction Sverige och chef för segment Bostad, i ett pressmeddelande.

Produktlinjerna heter NCC Folkboende , NCC Urban  (hette tidigare NCC Säby) och NCC Design  (hette tidigare NCC P303). De vänder sig till både privata och offentliga kunder.  De olika typerna ska alla kunna byggas med ett enkelt och effektivt byggsystem. Husen har en betydligt lägre energiförbrukning än kraven i Boverkets byggregler, BBR. Det kommer även att finnas möjlighet att påverka exempelvis fasad och fördelning av lägenhetsstorlekar.