Nyheter

Setra säljer dotterbolaget Plusshus

Hannele Arvonen, Setras vd och koncernchef, skakar hand med Magnus Andersson, VD A-hus i Deromegruppen. Foto: Jonas Westling

Setra har träffat en överenskommelse med Derome om försäljning av dotterföretaget Setra Plusshus.

Från den 1 juni 2016 kommer Plusshus att ingå i Deromekoncernen under namnet Derome Plusshus.

Setra Plusshus är ett helägt dotterbolag till Setra Group och levererar kundanpassade bostadshus i trä med hög prefabriceringsgrad. Erbjudandet omfattar koncept för småhusbebyggelse som radhus, kedjehus och fristående villor, men även flerfamiljshus, hotellbyggnader och olika förtätningsprojekt. Produktion sker i Kristinehamn samt i Renholmen utanför Skellefteå.

– Förvärvet av Plusshus ligger i linje med den satsning som Derome tidigare har aviserat gällande egen produktion av bostadshus i trä med modern och rationell volymbyggnadsteknik. Med ett inarbetat koncept som Plusshus kommer vi igång tidigare än tänkt och det ger oss synergier när vi ska utveckla vår kommande fabrik på västkusten, säger Peter Mossbrant, vd Derome Hus, i ett pressmeddelande.

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri och i och med förvärvet av Setra Plusshus utökas verksamheten med ytterligare två produktionsanläggningar, och även ett ökat geografiskt marknadsområde.

– Setras roll är att vara en strategisk samarbetspartner till trähusbyggande företag. Vi ser mycket positivt på Derome som nya ägare av Plusshus. Derome står för ett långsiktigt ägarskap och är en stark koncern med god kapacitet och rätt kompetens att driva och utveckla verksamheten vidare, säger Hannele Arvonen vd och koncernchef i Setra.

Plusshus kommer från den 1 juni 2016 att ingå i Deromekoncernen under namnet Derome Plusshus.

 

FAKTA 

Derome har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver andra och tredje generationen av ägarfamiljen Deromegruppen, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 1 400 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 5,1 miljarder kronor under år 2016.

Deromegruppens verksamheter avser skogs- och träindustri med fyra egna sågverk, bygghandelsverksamhet, produktion av trätakstolar, bioenergi, emballage, hus och byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av lägenheter och lokaler i eget innehav.

Verksamhet bedrivs i Derome, Alingsås, Borås, Falkenberg, Halmstad, Kinnared, Kungsbacka, Marieholm/Göteborg, Mölnlycke, Mölndal, Skene, Ytterby/Kungälv, Lilla Edet, Lysekil, Orust, Uddevalla, Mjölby, Kristianstad och Kalix. Säljkontor för A-hus finns på ett 20-tal orter i Sverige. Takstolstillverkning sker även i Tyskland.

Källa Derome