Sex personer döms i penningtvättshärva

 
En industrilokal i Fagersta användes som en "hälericentral" där byggverktyg och maskiner stulna från byggarbetsplatser paketerades för försäljning på Tradera och Blocket.

Nu döms sex personer – fyra av dem till fängelse – i den omfattande penningtvättshärvan.

Det meddelar nyhetsbyrån Sirén.
 

Över 800 försäljningar ska ha inbringat runt 1,8 miljoner kronor, enligt polisutredningen.

Längst straff, ett år och två månaders fängelse, får en 33-årig Västeråsbo. Han döms både för grov näringspenningtvätt och grovt bokföringsbrott, då försäljningen på nätet nått sådana volymer att det kategoriseras som näringsverksamhet.

 En man bosatt i Fagersta får sex månaders fängelse, då inkluderat straffet för att ha skadat två polisbilar i samband med en rymning från polishuset i Västerås i november 2016, kort efter att polisen slagit till mot den utpekade ligan och gjort en husrannsakan i deras lokal. Även personer skrivna i Hudiksvall och Norduppland döms för att ha bistått i penningtvätten.

De inblandade har erkänt vissa av anklagelserna, men nekat till att det skulle ha handlat om någon medveten och organiserad brottslig verksamhet. 

Som ett led i målet förklaras en stor mängd byggartiklar – borrhammare, sågar och andra föremål – som förverkade, medan annan utrustning ska lämnas tillbaka till de målsägande byggbolagen.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!

 
 
 
 
-->