Nyheter

Sista gympan på Sergels torg

Byggympa på Sergels torg under Skanska safety week.

För fjärde året i rad genomförde Skanskas byggnadsarbetare morgongympa på Sergels torg i Stockholm som en aktivitet inom Skanska Safety Week.


Men det är sista gången som man håller till på ”Plattan”.

– Det här är vår sista stretch & flex på Sergels torg eftersom vi kommer vara klara med projektet här i sommar, säger Gustaf Ossmer, projektchef på Skanska. 

Varje morgon utförs morgongympa på Skanskas byggarbetsplatser världen över. Syftet är att visa på vikten av förbyggande arbete för att minska arbetsrelaterade skador.

På onsdagen, i samband med Skanska Safety Week, samlades byggnadsarbetare på Sergels torg för att värma upp tillsammans, och andra gemensamma och publika uppvärmningar har hållits på andra platser runt om ilandet.

– Det här är fjärde året vi kör gympa på Sergels torg. Det är en tacksam plats eftersom som vi haft många projekt här i området under flera år, säger Edvard Lind, presschef på Skanska.

Det här var dock sista gången man gympade på ”Plattan” mitt i city.

– Det här har varit en höjdpunkt varje år och varit väldigt uppskattat bland förbipasserande men det här är vår sista stretch & flex på Sergels torg eftersom vi kommer vara klara med projektet i sommar, berättar Gustaf Ossmer, som är projektchef på Sergels torg och som ledde gympapasset.

Skanska har utfört tätskiktsarbeten på Sergels torg och har lagt spårvagnsräls på Klarabergsgatan, som ska bli bilfri. Men den 25 juni ska arbetet vara slutfört.

– Projektet har tagit fyra år eftersom vi har fått dela upp det i 50 olika småetapper för att inte störa trafik och affärsverksamhet för mycket.

Skanska Safety Week arrangeras 22 april – 29 april. Årets tema är ”hälsa och välbefinnande” och belyser vikten av att hantera stress, avkoppling och återhämtning.40 000 medarbetare och mer än 200 000 leverantörer och partners runt om i världen deltar i olika aktiviteter relaterade till Safety Week.