Ska utveckla småhuskonceptet hos Veidekke

 
Ska utveckla småhuskonceptet hos VeidekkeYlva Gunterberg. Foto: Privat/Veidekke Veidekke Bostad rekryterar Ylva Gunterberg till den nyinrättade tjänsten som Produkt- och processutvecklingschef på den nybildade enheten Region Småhus som kommer att utveckla standardiserade bostadskoncept över hela Sverige.

Ylva Gunterberg kommer närmast från Bonava där hon varit chef för Designavdelningen med ansvar för arkitektur, kalkyl, projektering, VDC och byggsystem. 

Region Småhus leds sedan februari av Mats Fryxell. Ambitionen är att utveckla 500 bostäder per år om ca fem år. Den första produkten som lanseras är småhuskonceptet Veidekke FLEX där det första projektet blir inflyttningsklart i maj.

Ylva Gunterberg har varit chef för område Design på Bonava sedan 2015 och var dessförinnan utvecklings- och specialistchef på NCC Construction AB. Hon är utbildad arkitekt och har varit vice VD för LINK arkitektur och chef för dess Stockholmsavdelning samt suttit i styrelsen för Sveriges Arkitekter. 

Ylva har även suttit i ledningsgruppen för projektutveckling på Skanska Nya Hem och har initierat och genomfört ett antal FoU-projekt riktade mot branschens industrialisering med fokus på bostadssektorn.

Hon tillträder sin nya tjänst på Veidekke Bostad den 14 augusti.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!