Skanska bygger shoppingcenter i Oslo

Skanska bygger shoppingcenter i Oslo
Skanska har fått i uppdrag av KLP Eiendom att bygga ett miljövänligt shoppingcenter på Fornebu i Oslo, Norge.
Skanska har fått i uppdrag av KLP Eiendom att bygga ett miljövänligt shoppingcenter på Fornebu i Oslo, Norge. Kontraktssumman uppgår till NOK 920 miljoner, cirka 1,1 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Norge för det andra kvartalet 2012.

Byggprojektet är det första i slag som miljöcertifieras enligt BREEAM NORs högsta nivå, Outstanding. Förutom själva shoppingcentret inkluderar projektet även ett 36 000 kvadratmeter stort garage, 2 500 kvadratmeter kontorsyta och fyra bostadsblock med 78 lägenheter. Dessutom byggs 2 000 kvadratmeter solcellspaneler på taket.

Byggstart sker i september 2012 och shoppingcentret beräknas vara klart för överlämning i september 2014. Bostäderna beräknas vara klara i mars 2015.

Skanska Norge är inriktat på bygg- och anläggningsverksamhet. Enheten har cirka 4 200 medarbetare. Skanska Norge hade 2011 intäkter på 12,5 miljarder kronor. I Norge är Skanska även verksamt inom utveckling av bostäder, kommersiella fastigheter och projekt i offentlig-privat samverkan, OPS.

Relaterade artiklar

Klartecken för omdiskuterat bygge i Stockholm city
Miljardprojekt för Skanska i Oslo
Ukrainakriget ger svårt prognosläge
Minskat byggande förutspås när investeringsstödet slopats