Nyheter

Skräddarsytt för hurtbullar

Cecilia Löfgreen, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, och Brabos vd Fredrik Mattsson drog igång bygget i Järfälla norr om Stockholm. Foto: Patrik Engström.

Är du sportintresserad men vill ändå bo nära stan?

Då kan Brabos lägenheter i Barkarbystaden vara något för dig.

De har skräddarsytts för aktiva personer – och är utrustade med bland annat gym och krokar i taket.

I dag tog Cecilia Löfgreen, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, och Fredrik Mattsson, vd på Brabo, första spadtaget för ett nytt livsstilsboende i Barkarbystaden i Järfälla norr om Stockholm.

I kvarteret Svea ska företaget bygga 71 nya lägenheter utformade för personer med en aktiv livsstil.

– Du behöver inte gilla sport. Det kan vara att du har hund eller har många barn som smutsar ner mycket, säger Patrik Ericson, projektledare på Brabo.

I projektet har företaget försökt hitta praktiska lösningar som underlättar och förgyller vardagen för de som ska bo där.

– Vi har ett gemensamt hobbyrum där man kan valla sina skidor eller spola av hunden, det finns ett spa som man kan boka och ett fräscht gym på bottenplanet. Ofta är gym i bostadsrättsföreningar bara en lokal där man ställt in lite vikter, men här är det hög klass. Tanken är att det ska vara lika bra eller bättre än Sats.

I själva lägenheterna kan man dessutom välja tillval som krokar i taket för träningsredskap.

Varför valde ni att nischa boendet?

– Dels var det önskemål från tidigare kunder och dels var det för att vi tyckte att platsen var perfekt för det här. Det blir både en stad och nära naturen. Man kan gå ut utanför porten, ta på sig skidorna och åka ut i ett naturreservat.

Enligt Patrik Ericson ligger priserna på ungefär samma nivå som andra nybyggen i området.

– Det är inte svårt eller dyrt att lägga till den här typen av service, men det är väldigt uppskattat och har gett en extra efterfrågan.

En annan faktor som gör lägenheterna i kvarteret Svea eftertraktade är att tunnelbanan ska byggas ut till Barkarbystaden om några år.

– Vi märker att folk pratar mycket om det. De vet att det innebär en värdeökning och det gör att de ser lägenheterna som en bra investering.

Om ett år är det inflytt för första etappen, som i stort sett är slutsåld. Etapp två kommer att gå ut till försäljning inom kort.