Nyheter

Slutar som vd för Veidekke

Till vänster Arne Giske, koncernchef Veidekke, med Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige, som har flaggat för sin avgång. Foto Susanne Bengtsson.

I tio år har Per-Ingemar Persson varit vd för Veidekke Sverige.

Nu väljer han på egen begäran att kliva åt sidan.

– Vi har acceptans för hans önskemål, säger Veidekkes koncernchef Arne Giske.

Per-Ingemar Persson har i tio år varit koncerndirektör i Veidekke med ansvar för den svenska och danska verksamheten, Hoffman A/S, samt några år för veidekkes industriverksamhet i Norge.

Nu väljer han på egen begäran att lämna den rollen. Persson har en klausul i sitt kontrakt som säger att han har möjlighet att ta ut pension från 2016, då han fyller 60 år, men redan nu flaggar han för sin avgång.

–  Det är ett beslut som har värkt fram. Det här är det roligaste jobb jag haft, och jag vill inte lämna något. Men det blir allt tyngre att packa väskan på söndagskvällar, säger Per-Ingemar Persson som hade 130 resdagar förra året. Den främsta anledningen till att jag slutar är att jag vill slippa resa så mycket, och inte ha kalendern fulltecknad varje dag.

Veidekkes koncernchef Arne Giske har respekt för hans beslut.

– Visst är det ledsamt, men samtidigt förstår vi att Per-Ingemar vill ha ett mer balanserat liv. Den här resan vi gjort i Veidekke hade aldrig gått utan Per-Ingemar. När han kom till oss för tio år sedan blev det ett genombrott. Och under hans år har vi ökat omsättningen i Sverige från en till åtta miljarder kronor och är nu med på kartan som en av de största aktörerna. 

Per-Ingemar Persson kommer att finnas kvar i bolaget i en rådgivande roll.

– Jag får både ha kakan och äta den. Det är en stor förmån att få vara kvar i bolaget trots att jag slutar min anställing. Jag är inte redo att bli pensionär på heltid!

Innan Per-Ingemar Persson rekryterades till Veidekke jobbade han tre år som vd för NVS Installation. Han har också varit chef för Skanska Sverige.

Jakten på en efterträdare inleds omgående.