Smart styrning optimerar energianvändningen

 
  • Sofia Törnlöf och Asim Ljukovac, Panasonic Norden. Foto: Susanne Bengtsson

    Sofia Törnlöf och Asim Ljukovac, Panasonic Norden. Foto: Susanne Bengtsson

  • Connectivity Hotel. Foto: Panasonic.

    Connectivity Hotel. Foto: Panasonic.

Föregående
Nästa
 

Panasonic lanserar sin nya Smart cloud-lösning Panasonic VRF Smart Connectivity - ett helt nytt system som både garanterar ett gott inomhusklimat och maximerar energianvändningen.

Den smarta lösningen är integrerad med Schneider Electrics EcoStruxure och ger en översikt över byggnadens energiförbrukning och behov, ett så kallad Building Energy Management System (BEMS). Den passar särskilt för butiks- och hotellkedjor som har flera enheter och därmed vill jämföra, samordna och maximera energianvändningen.

- Det här systemet gör det möjligt att mäta energiförbrukningen och därmed optimera energieffektiviteten, spara pengar och förbättra inomhusklimatet, säger Asim Ljukovac, säljare på Panasonic Norden, när han demonstrerar systemet på Nordbygg.

Med Panasonic VRF Smart Connectivity kan Schneider Electrics BEMS kopplas samman med Panasonics VRF rumssensorer. Det ger användbar information om byggnadens energiförbrukning och gör det möjligt att via en app styra byggnadens centrala system, som till exempel VVS, belysning, säkerhet, ström och el.

Förutom energibesparingar kan Panasonics VRF Smart Connectivity-system också bidra till att förbättra inomhusklimatet för en fastighet.

Med inbyggda fuktsensorer, som kan anslutas direkt till BEMS utan att lägga till ytterligare sensorer, samt övervakning av temperaturer, koldioxidnivåer, kontrolleras användningen av olika rum i fastigheten, vilket bidrar till att upprätthålla en hög kvalité av inomhusluften.

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!