Nyheter

Socionom chef över plåtslagerierna

Gitte Leger, 51, blir ny vd på Plåtslageriernas Riksförbund den 1 april. <br></br> — Jag blev kontaktad och det kändes helt rätt, säger hon.

Gitte Leger har haft en lång karriär inom bland annat ABB, Nutek och nu senast Företagarna där hon suttit i ledningen i fyra år. Den 1 april är det dags för den utbildade socionomen att ta sig an uppdraget som vd för Plåtslageriernas Riksförbund (PLR). Det är en lockande utmaning menar hon.

— Yrkesgrupperna som förbundet representerar, till exempel plåtslagare och ventilationsfolk, är viktiga för byggbranschen och samhället, inte minst ur ett miljö- och energiperspektiv. Men de är ofta lite bortglömda och det vill jag ändra på, säger hon.

Gitte Leger vill också skapa en bättre balans mellan förnyelse och tradition.
— Vi måste föryngra yrkeskåren fast utan att ge avkall på hantverk och kvalitet. Här kan det bli en bättre balans.

Vad kan du tillföra förbundet?
— Jag har erfarenhet från stora och små förbund och företag. I flera av dessa har teknikmoment varit inblandade så jag har respekt för yrkesgrupperna. Sedan har jag ett brett nätverk som vi kan ha nytta av.

Parallellt med det nya jobbet hoppas Gitte Leger kunna fortsätta sina styrelseuppdrag inom Ung Företagsamhet och Institutet för Kvalitetsutveckling.

Gitte Leger

Bakgrund: Socionom. Har arbetat för ABB, Nutek, Malmö Energi, Nordiska Ministerrådet och Företagarna där hon bland annat varit vice vd.
Familj:Sambo och två barn.
Intressen: Matlagning, teknik, läsning.
Inkomst:Tillräckligt.

Har du också fått nytt jobb?

Eller har ditt företag anställt en ny chef? Berätta det i Byggvärlden!

Mejla oss ditt namn, uppgifter om ditt nya jobb samt tidigare arbete. Skicka gärna med en digital porträttbild, i jpg-format och minst 700 kb.

Informationen om ditt nya jobb publiceras sedan på Byggvärldens Jobb & Karriärsidor.