Nyheter

Sökes: 12 000 anställda

NORDBYGG. För Skanska är besökarna på Nordbyggs Jobbhylla högvilt. <br></br> — Vi behöver rekrytera 12 000 personer under de närmaste åren, säger Fredrik Johansson, marknadskommunikatör på Skanska.

Skanskakoncernen står liksom många andra byggföretag inför stora pensionsavgångar. Behovet av personal kan räknas i åtskilliga tusental när nyrekryteringarna som krävs under kommande år räknas med.
— Vi behöver folk i alla kategorier och då främst personal med yrkeserfarenhet, säger Fredrik Johansson.

Han och kollegan Fredrik Ullatti, ansvarig för yrkesarbetarfrågor inom Skanska, hugger snabbt tag besökarna på Jobbhyllan. Fyra studenter från Rodens yrkesgymnasium årskurs två i Norrtälje slår sig ner några minuter och pratar jobb.
— Hur går snacket om framtida jobb på er skola, undrar Fredrik Johansson.

— Jodå, för oss är det rätt lugnt. Men det verkar nog svårt för ettorna att få APU (arbetsplatsbelagd undervisning), säger Christian Jansson.
— Det finns jobb bara man vill, fyller Magnus Ekström i.

Jobbhyllan, som arrangeras av Byggvärlden i samarbete med Nordbygg, samlar rekryterare från flera av de stora byggföretagen. Nu gäller det att profilera Skanskakoncernen som en attraktiv arbetsplats, menar Fredrik Johansson. Skanska har behov av att anställa allt från snickare till platschefer, och känner även av bristen på ingenjörer.

— Men vi saknar även mycket folk på yrkesarbetarsidan, specialister inom alla kategorier behövs, säger Fredrik Ullatti.