Nyheter

Sökte ny chef – <br/> köpte helt bolag

ByggPartner i Dalarna, med huvudkontor i Falun, sökte en ny chef för sin verksamhet i Mälardalen. Då dök namnet Johan Bertilsson upp som en kandidat. — Vi tyckte att han var en perfekt chef för oss, men han var vd och ägare för Skultunabyggen, berättar By

ByggPartner slog till och köpte hela bolaget.

— Det passade väldigt väl med våra avsikter att starta upp en serviceverksamhet för mindre entreprenader i Västerås. Nu får vi en hel avdelning för service med i köpet, säger Michael Larsson.

Skultunabyggen omsätter cirka 25 miljoner kronor och har ett 20-tal anställda. Bolaget bedriver ny- och ombyggnation men är också specialiserat på vård av kulturbyggnader.

Chef för Mälardalen

I och med köpet delas ByggPartners verksamhet i Stockholm och Mälardalen i två separata avdelningar. Johan Bertilsson blir chef för avdelning Mälardalen.

Hur mycket ByggPartner har betalat för Skultunabyggen vill inte Michael Larsson avslöja.

ByggPartner har haft kontor i Västerås sedan 1997, men de sista åren tror Michael Larsson att företaget har varit ganska anonyma i staden. Efter köpet av Skultunabyggen kommer bolaget att ha ett 30-tal anställda i Västerås.

— Nu tror jag att vi kommer att få en stark närvaro här. Vi är med och tävlar på det mesta som byggs, vi är på gång här, säger Michael Larsson.

Annars är det Stockholmsverksamheten inom ByggPartner som har drabbats hårdast av finanskris och lågkonjunktur. Den totala byggvolymen har minskat med ungefär 20 procent under året. Men även i Stockholm satsar ByggPartner nu, med ett nytt kontor som öppnades under hösten.