Startar stiftelse för mångfaldsarbete

 
Startar stiftelse för mångfaldsarbeteLars Bergqvist, fd ordförande, hedrades med en egen stiftelse i samband med avtackningen på Byggchefernas årsstämma. Annika Elias, ordförande Ledarna, överlämnade 100 000 kronor. Foto: Susanne Bengtsson
På Byggchefernas årsstämma avgick Lars Bergqvist som ordförande.

Hans arbete med att motarbeta ”machokultur” och främja mångfald i byggbranschen hedrades med en stiftelse i hans namn.

– En fantastiskt rolig grej, säger en överraskad Lars Bergqvist. 

Lars Bergqvist har under nästan 30 år varit ordförande i Byggcheferna. I samband med hans pension och avtackning i slutet av september offentliggjorde styrelsen att man har för avsikt att starta en stiftelse i Lars Bergqvists anda.

Målet med "Lars Bergqvists stiftelse" är att stödja, främja och utveckla medlemmar i Byggcheferna med mål att öka jämställdheten och mångfalden inom byggsektorn.

– Det här är de här frågorna jag jobbat mest med så det känna jättekul att Byggcheferna vill driva dem vidare, säger Lars Bergqvist.

Stiftelsen har tillförts 100.000 kronor som ska utgöra stiftelsens grundkapital. Byggcheferna kommer årligen tillföra 100.000 kronor till stiftelsen fram till 2027.

– Alla som är medlemmar i Byggcheferna kommer att kunna söka pengar ur stiftelsen, som kommer att dela ut 60 000 kronor om året, berättar initiativtagaren Lars Tengvall, ledamot i styrelsen.

 


 

Taggar

Byggcheferna

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se