Nyheter

Startskott för Arenatoppen

Martin Johansson, projektchef NCC Boende, Christer Wallin, kommunalråd i Lund, Torbjörn Hagström, kommande boende. Foto: Maria Hillbertz Persson.

Det första spadtaget för Arenatoppen, Lunds högsta bostadshus med 76 lägenheter i 16-våningar, har tagits.

Arenatoppen blir med sina 16 våningar Lunds högsta bostadshus och ett nytt landmärke med vidsträckt utsikt över Lundaslätten och havet. Det är också det första huset som NCC bygger i det nya bostadsområdet Arenaparken intill Färs & Frosta Arena. När området är klart kommer det bestå av 400 bostäder.

– Det är riktigt roligt att vi nu är igång med första huset. Här kan både gammal som ung att trivas. Läget passar många med den fantastiska utsikten över stadsparken och fälten, närheten till Färs & Frosta Arena och gångavstånd till centrum, säger Anders Jeppsson, avdelningschef NCC Boende, i ett pressmeddelande.

Arkitekt Gunilla Svensson står bakom höghusets arkitektur. Det är ritat för att matcha arenan storskalighet och har därför större dimensioner än liknande hus. Det får glasade balkongräcken i olika färger, takterrasser och sluter sig runt en grön innergård. Trots att det är det högsta bostadshuset i Lund kommer det inte att påverka Lunds siluett nämnvärt eftersom det ligger lågt i en backe.

Försäljningen av lägenheterna startade i april och huset beräknas vara klart för inflyttning i årsskiftet 2015/2016.