Nyheter

Stockholms största hotellaffär klar

Karolin Forsling, CDO AMF Fastigheter, Mats Hederos, vd AMF Fastigheter, Petter Stordalen, vd Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels och Catarina Molén-Runnäs, Vice President Property Projects Nordic Choice Hotels. Foto: Pressbild

Under veckan offentliggjorde AMF Fastigheter det största hotellkontraktet i Stockholms historia.
Den norska hotelloperatören Nordic Choice Hotels har tilldelats uppdraget att utveckla två fristående hotellkoncept runt Brunkebergstorg.
Avtalet omfattar 30 000 kvadratmeter och byggstart ska stå klart 2018.

Affären är en del av AMF Fastigheters satsning – Urban Escape Stockholm.
– Vi fick ett visionärt förslag som vi inte kunde motstå. Tillsammans med Petter Stordalen och Nordic Choice kommer vi att utveckla ett mer levande kvarter och dessutom skapa ökad lönsamhet vilket gynnar våra pensionssparare, säger Mats Hederos, vd AMF Fastigheter, i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta att få vara del av det viktigaste stadsutvecklingsprojektet i Stockholms city sedan 60-talet. Vi har ett mål om att vara nummer ett i de största skandinaviska städerna. Detta blir två väsentliga brickor i vår offensiv i Stockholm, säger Petter A Stordalen, ägare till hotellen.

Avtalet med Nordic Choice Hotels, som omfattar nästan 30 000 kvadratmeter,  innebär att en tredjedel av de lediga hyresytorna i projektet Urban Escape hyrs ut genom en affär. I affären ingår ett boutiquehotell och ett affärsresehotell med totalt 540 rum.

I anknytning till affärshotellet blir det en 2 000 kvm stor konferensanläggning, gym och spa-avdelning. Båda hotellen får restauranger, caféer och barer, utöver detta byggs också Stockholms största takrestaurang på hela 1 200 kvm med panoramautsikt över hela staden.

Ambitionen med Urban Escape är att öppna upp platser i staden som tidigare varit slutna för allmänheten.
– Vi ska skapa två hotell och ett restaurangkoncept som blir skräddarsytt för just Brunkebergstorg. Vi ser nu fram emot den spännande och intensiva planeringsfasen tillsammans med AMF Fastigheter och Stockholm stad, säger Torgeir Silseth, vd Nordic Choice Hotels.

Förutom hotellsatsningen kommer Urban Escape Stockholm att omfatta bland annat kontor, restauranger, service, torg och takmiljöer.
Det är byggandet av Urban Escape som inleddes i somras.
Byggandet av hotellen har inte inletts, utan nu påbörjas upphandlingsarbetet för det.

 

Fakta om hotellaffären
– Affären innebär ett hyresavtal som sträcker sig över 20 år framåt i tiden.
– Hotellkoncepten omfattar totalt 540 rum samt restaurang och konferensyta fördelat på cirka 30 000 kvm.
– Byggperioden för Urban Excape pågår från sommaren 2014 till våren 2018.