Stockholmsarenan blir Tele2 Arena

Stockholmsarenan blir Tele2 Arena
Tele2 Arena blir Stockholmsarenans nya namn. Det står klart efter att Tele2 tecknat tioårigt avtal om att vara huvudpartner till arenan.
Tele2 Arena blir Stockholmsarenans nya namn. Det står klart efter att Tele2 tecknat tioårigt avtal om att vara huvudpartner till arenan.

Den nya nationalarenan i Solna fick namnet Friends arena. Nu står det klart att Stockholmsarenan vid Globen kommer att sponsras av Tele2 – och döpas efter dem.  Tele2 Arena invigs i Stockholm sommaren 2013.  Just nu pågår arbetet med att utveckla koncept som kopplar samman liveupplevelser med mobila tjänster.

– Det känns oerhört inspirerande med Tele2 Arena. För oss är det här en naturlig satsning att möta våra kunder. Som operatör spelar vi en viktigare roll i och med att allt kopplas upp och kopplas ihop. Vi vet att ju mer våra kunder är online med sina mobiler desto mer vill de uppleva live, säger Thomas Ekman, vd på Tele2 Sverige och fortsätter:

Tele2 Arena är en idrotts- och evenemangsarena med 30 000 sittplatser, samt möjligheter för 40 000 besökare vid konserter.  Arenan har ett skjutbart tak som gör att den fungerar för olika typer av evenemang – året runt. Tele2 Arena blir hemmaarena för både Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll.

– Vi kommer ta arenaupplevelsen till en ny nivå. Att vi nu får utveckla detta tillsammans med Tele2 ger oss fantastiska möjligheter att erbjuda arenans besökare nya mobila tjänster som förenklar, förhöjer och förbättrar evenemangsupplevelsen, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Relaterade artiklar

Tecknar avtal om bygge av kontor värt 800 miljoner
Bygger ut anstalten för 900 miljoner kronor
Nu är Karlatornet högst i Norden
De bygger Axevalla Hästcentrum