Stora fördelar med prefab i anläggningsprojekt

 
Stora fördelar med prefab i anläggningsprojekt

Detta är en annons från Abetong.

Kortare byggtider, ökad säkerhet och ett kostnadseffektivt alternativ. Det finns många anledningar till att allt fler byggherrar och byggföretag väljer Abetongs prefabricerade betongelement i sina anläggningsprojekt. – Våra kunder uppskattar att vi kan ta fram projektspecifika prefablösningar och förenkla deras byggen, säger Petra Boström, säljare på Abetong i Mellansverige.

Abetong hjälper till längs hela kedjan med konstruktion, produktion, transport och montage inom alla tänkbara anläggningsprojekt. Omfattningen varierar beroende på projekt. Broar, tunnelbyggen och andra vägprojekt. Tanksystem, teknikbyggnader och specialritade prefablösningar utifrån kundernas ritningar.

Hög kapacitet i egna fabriker
Abetong producerar i egna fabriker och har kapacitet att tillverka betongelement upp till 40 ton med anläggningscement. Det ger stora möjligheter att anpassa efter kundens behov.

– Det är en stor bredd på projekten vi tar oss an. Vi kan leverera helhetslösningar, men även specifika delar i ett projekt där prefab lämpar sig extra väl. Vi har till exempel levererat barriärelement till Hisingsbron och tillverkat stora element till en specialritad testanläggning åt ABB i Västerås, säger Petra Boström och fortsätter:

– Just nu kikar vi på en rad prefabricerade lösningar med anläggningscement för tunnelbane- och tågstationer, som skulle ge stora tidsbesparingar i de projekten.

Kostnadseffektiva lösningar
Varje projekt innebär nya utmaningar där Abetong använder sin långa erfarenhet och breda kompetens för att ta fram lösningar som skapar fördelar åt kunden.

– Tidsbesparingarna och kvalitetssäkringen som betongprefab innebär är förstås viktiga för kunden. Och det är ofta mer kostnadseffektivt i slutändan jämfört med att gjuta på plats. Men det är vår höga servicegrad och tryggheten att vi kan hjälpa till hela vägen genom byggprocessen som får våra beställare att återkomma till Abetong i projekt efter projekt, säger Petra Boström.

 

 

 

  Kontakta Petra Broström för mer information
  Tel 0768 50 60 28 petra.bostrom@abetong.se
  eller besök abetong.se

 

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!