Nyheter

Strabag klarar Svanens krav för hus

Med sina energilösningar i byggkonceptet Europa har nu Strabag Projektutveckling klarat Svanens krav för flerbostadshus. Första huset som ska byggas med Svanen är bostadsrätter i Danderyd.

– Det känns väldigt spännande att välkomna Strabag bland våra licensinnehavare. Nu finns ännu en stark aktör bakom vårt välkända märke, som 9 av 10 svenska konsumenter känner till. Det underlättar möjligheterna för beställare och konsumenter att göra hållbara bostadsval för miljön och klimatet, säger Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige. Skanska, NCC, Veidekke och Familjebostäder är några andra byggföetag som redan har Svanenmärkta projekt.

Strabag finns i mer än 60 länder, men har sin kärnmarknad i Österrike och Tyskland och kan erbjuda smarta energilösningar för bostäder och nya inspel från denna marknad.

– Vi vill vara med och bygga ett hållbart Europa och med konceptet Europe kommer vi att tillämpa de internationella passivhuskraven framtagen av PHI (Passivhaus Institut) 1989. Detta tillsammans med användning av hållbara energikällor leder till en låg driftkostnad, säger Ulf Nordell, Strabag Projektutveckling, i ett pressmeddelande.

Att husen är Svanenmärkta betyder bland annat att de är energieffektiva och det ställs stränga krav på hälso- och miljöfarliga ämnen i byggmaterialen liksom på god ventilation och fuktsäkring under byggprocessen.

logo
Byggvärlden