Svensk uppvärmning av bostäder blir miljövänligare

 
  • Vaillant aroTHERM plus

    Vaillant aroTHERM plus

  • Thony Sundberg

    Thony Sundberg

Föregående
Nästa
 

Detta är en annons från Vaillant.

Övergången till miljövänliga värmepumpar tar fart

Koldioxidutsläppen måste minskas och alla branscher arbetar för fullt. Detta märks också i värmepumpsbranschen, där de många föråldrade och förorenande värmepumparna håller på att bytas ut mot nya, effektivare och miljövänligare varianter. Det råder särskild efterfrågan på de miljövänligare varianterna.

Detta märker man framför allt hos den svenska avdelningen av tyska Vaillant – en verksamhet som har utmärkt sig på området de senaste åren.

Verkställande direktör Thony Sundberg har sedan sin ankomst i april förnyat organisationen särskilt när det gäller service, tillgänglighet och support.
– Vi förväntar oss mycket av Sverige och vet att kraven på både värmeffektivitet och värmepumpar ökar. Och vi är redo att följa med utvecklingen, säger den verkställande direktören.

Tyska Vaillant har revolutionerat värmepumpen
Ett bra exempel på den nya generationen är köldmediet. Här har tidigare funnits klimatmässiga utmaningar men det har Vaillants forskare nu löst genom att använda ett naturligt köldmedium som minskar CO2-avtrycket från 2088 kg till 3 kg, det vill säga 700 gånger lägre. I samband med världspremiären fick den nya Vaillant aroTHERM plus även bra publicitet på CNN.

Det naturliga köldmediet utmärker sig dessutom genom att vara effektivt från -25o C och samtidigt ge rekordhöga framledningstemperaturer. Detta är särskilt betydelsefullt i byggnader med radiatorer.

Alla vill spara energi och göra något för klimatet
Vaillant förväntar sig mycket av Sverige under det kommande året med tanke på den unika produktportföljen och dess gedigna serviceprogram som är väl anpassad till den svenska marknaden.
– Vi är i full gång och redo för mer, avslutar Thony Sundberg.


Läs mer på Vaillant.se


Fakta om Vaillant:
• Global, tysk tillverkare grundad 1874
• 14 000 anställda
• Över 60 marknader
• Pionjärer inom miljö
• Intäkterna uppgår till en rekordnivå på långt över 2,6 miljarder euro
• En ökning på mer än 30 procent i försäljning av värmepumpar.

 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!