Nyheter

Sveriges bästa arbetsgivare rankade

När medarbetarna själva får betygsätta sin arbetsgivare placerar sig WSP på nummer 11 bland stora arbetsgivare, och är därmed en av landets bästa arbetsgivare. Och även bäst av landets teknikkonsulter.

Det visar Universums och Metrojobbs årliga undersökning ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”, där medarbetarna bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån de tre faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet.

– Vi är mycket glada för att vi är den bästa arbetsgivaren inom teknikkonsultbranschen. Det är resultatet av vårt långsiktiga arbete internt. För oss är nöjda medarbetare en direkt återspegling av att vi också har nöjda kunder. En feed-back vi ofta får från nyanställda är att vi överträffar förväntningarna, medan andra företag säger en massa bra saker, men inte lever inte upp till det. Detta skapar givetvis en stark lojalitet, säger Siv Axelsson, personal- och informationsdirektör WSP.

WSPs tillväxtstrategi är att fördubbla omsättningen på fyra år. Att attrahera rätt kompetens är därför av största vikt.

Bravida hamnar på 32 plats.

– Vi har jobbat långsiktigt för att skapa en stimulerande arbetsplats. Eftersom att det är vår kompetens vi säljer är det viktigt att attrahera de bästa medarbetarna. Placeringen är en kvalitetsstämpel som visar på att vi gör rätt saker i Bravida, säger Magnus Hamerslag, chef för verksamhetsutveckling i Bravida, i ett pressmeddelande.

Bravidas medarbetare lyfter bland annat upp att Bravida är branschledande, erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter med ledare som är stöttande, god arbetsmiljö och tar stort miljöansvar. 

FAKTA

Stora arbetsgivare

1King

2Netlight

3H&M

4Svensk Fastighetsförmedling

5LKAB

6Grant Thornton

7Söderberg & Partners

8Axis Communications

9Alfa Laval

10 3 (Tre)

11WSP

12Arla Foods

13Folksam

14Knowit

15Sogeti

16Microsoft

17LRF Konsult

18Combitech

19Handelsbanken

20Unilever

21Peab

22Schibsted

23Skellefteå Kraft

24Skandia

25Alten

26Canon

27Boliden

28Svenska Kraftnät

29Volvo Car Corporation

30Rejlers

31Skanska

32Bravida

33SKF

34Tobii

35SCA

36Axfood

37ÅF

38KPMG

39IKEA

40ABB

42NCC

51 Sweco

53 Trafikverket

Källa: Universum