Nyheter

Sveriges bästa köpcentrum utsett

Täby Centrum har utsetts till vinnaren av National Shopping Center of the Year i prestigefulla NCSC Awards.
I finalen stod Täby Centrum mot Emporia i Malmö och nu går centrumet vidare till nordisk final.

NCSC, Nordic Council of Shopping Centres, har sedan 2007 delat ut pris till det bästa köpcentrumet i Sverige baserat på en noggrann helhetsbedömning av bland annat centrumets utbud, utformning, resultat och kundnöjdhet.

Motiveringen från NCSCs lyder: ”Med en självklar pondus tar detta centrum för sig i sitt stora upptagningsområde. Med en butiksmix som de flesta bara kan drömma om, i kombination med en designmiljö av hög nivå är detta centrum enastående inte bara i Sverige, utan även internationellt. Med professionalism drivs anläggningen från centrumledningen till servicemedarbetare mot en gemensam målbild, oavsett om det gäller kundservice eller värdskapet för besökande konsumenter. Detta centrum har förutom att ha befäst sin roll som superregional marknadsplats också förstärkt sig som en integrerad och öppen del av den stadsdel man verkar i. Man har vävt samman handeln med övriga samhällsfunktioner på ett naturligt sätt. Den optimala anpassningen till upptagningsområdet, leder till att man uppnår mycket stora försäljnings- och besöksframgångar.”

– Vi är så stolta och glada över att ha fått denna ärofulla utmärkelse! Det är särskilt glädjande då man gjort en helhetsbedömning av allt från butiksutbud och arkitektur till service och kundernas upplevelse. För oss är det ett kvitto på att den utveckling Täby Centrum genomgått de sen, säger Louise Bergqvist, centrumchef Täby Centrum, i ett pressmeddelande.

Täby Centrum har på några få år gått från att vara ett lokalt köpcentrum till ett regionalt shoppingpalats av internationellt snitt. Man har exempelvis lyckats samla internationella koncept såsom Apple och Habitat, svenska handplockade varumärken såsom Filippa K och Hope, men även ett förbättrat restaurangutbud och en SF-biograf av senaste standard, under ett och samma tak. Under 2013 öppnades den nybyggda Södra tillbyggnaden med 60 nya butiker och sommaren 2014 öppnades den Norra tillbyggnaden där bland annat livsmedelsaktörerna Hemköp och ICA öppnade i nya dubbelt så stora lokaler.

Utmärkelsen innebär även att Täby Centrum går vidare till nordisk final där man tävlar om priset som Nordens bästa köpcentrum som avgörs i början av nästa år. Prisutdelningen hölls på Grand Hôtel i Stockholm på torsdagen.