Utvecklar nytt hotell i Kiruna

 
Utvecklar nytt hotell i KirunaHotellet är ritat av sandellsandberg. Bild: Skanska/sandellsandberg Skanska utvecklar och bygger ett nytt hotell i centrala Kiruna med Scandic Hotels som operatör. Hotellet säljs till LKAB som tillträder i samband med färdigställande, hösten 2021. Försäljningsvärdet är cirka 500 miljoner kronor, vilket bokförs i rörelsegrenen kommersiell fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2019. 
Byggkontraktet är värt cirka 400 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige för det andra kvartalet 2019.

– Vi ser fram emot att medverka i utvecklingen av det nya Kiruna. Hotellet ska bli ett landmärke i staden och vi är väldigt glada över att nu ha slutit avtal med en långsiktig ägare av fastigheten, säger Bernt Lundstedt, affärsutvecklare, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande. 

Det nya hotellet byggs intill stadshuset vid torget i nya Kiruna centrum, i kvarter 10. Hotellet omfattar totalt 14 000 kvadratmeter fördelat på 13 våningar. Det får 231 rum, restaurang, konferenslokaler, gym och relaxavdelning samt en skybar.
När det nya hotellet står klart i slutet på 2021 ersätter det Scandics befintliga verksamhet i nuvarande Scandic Ferrum. 

Hotelloperatören Scandic Hotels har tecknat ett 20-årigt hyresavtal för hotellet som ska ligga i framkant vad gäller hållbarhet. Avsikten är att miljöcertifiera byggnaden enligt LEED. Byggstart är planerad till april 2019. Hotellet ska stå färdigt i oktober 2021.

Hotellet är ritat av sandellsandberg.


Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!

 
 
 
 
-->