Var rädd om dina ögon!

 
Var rädd om dina ögon!

Detta är en annons från Cederroth First Aid

På arbetsplatser med risk för ögonskador är en effektiv ögondusch avgörande

Om du, eller någon i din närhet, får ett farligt ämne i ögonen är snabb tillgång till Första Hjälpen avgörande, det handlar om sekunder. Se därför till att du och dina medarbetare har rätt utrustning. Vid en ögonskada är det viktigt att ha en ögondusch som gör mer än bara späder ut och sköljer bort. Cederroths buffrade ögondusch rekommenderas av ögonspecialister# eftersom den har en neutraliserande effekt.*

När alkalier eller syror hamnar i ögat förändras pH-värdet i ögat och frätning påbörjas. Det viktigaste att tänka på när olyckan är framme är att snabbt börja skölja bort och de farliga kemikalierna och återställa ögats pH-värde. Därför är Cederroths ögondusch buffrad. Den fungerar som en stötdämpare och återställer pH-värdet till ögats normala pH mer effektivt än vanlig koksaltlösning.

Många ögonduschar på marknaden är fosfatbuffrade. Fosfat har en neutraliserande effekt på frätande syror och alkalier, men har också egenskapen att det reagerar med kalciumjoner, som är vanligt förekommande på arbetsplatser där man arbetar med cement, betong och kalk. När fosfat kommer i kontakt med kalciumjoner sker en reaktion och det bildas en förkalkning. Hornhinneförkalkning är en vit beläggning på hornhinnan som inte kan sköljas bort, och i många fall inte ens avlägsnas genom ett kirurgiskt ingrepp varför permanenta skador på ögat riskeras.


Välj Cederroth Ögondusch för optimal sköljning fri från fosfat. Cederroth Ögondusch har dessutom marknadens längsta hållbarhetstid på hela 4,5 år.


*Effekten är generellt starkare på alkalier än syror.
# Rihawi et al., Graefe’s arch. Clin. Exp. ophtalmol. (2006) 244:845-854

Läs mer om Cederroths Ögondusch

Se vår video om ögondusch


Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!