Nyheter

Värmdö Bygg bygger åt Familjebostäder

Bild: Amneby Forslund Arkitekter AB.

På Grycksbovägen i Svedmyra har Värmdö Bygg fått uppdraget att för AB Familjebostäder bygga Kvarteret Brevlådan bestående av 126 lägenheter fördelat på tio lamellhus. Projektet är värt 220 miljoner kronor.

Husen kommer att byggas i 3-5 våningar och ges en modern arkitektur och området som ska bebyggas är beläget med närhet till både natur och kollektivtrafik.

-Vi är oerhört stolta och glada att fått förtroendet av AB Familjebostäder att utföra ett stort projekt, säger Patrik Lindh, VD för Värmdö Byggentreprenader AB och regionchef för SERNEKE region öst, i ett pressmeddelande.

Projekteringen startar omgående, byggstarten av Kvarteret Brevlådan kommer att ske under sommaren 2015 och beräknas vara helt klart sommaren 2017. Värmdö Bygg har tidigare byggt flera bostadshus åt beställaren AB Familjebostäder och har i och med Kv. Brevlådan, pågående projekt för närmare 1 miljard kronor åt allmännyttan i Stockholm, Kvarteret Björnlandet och Sätra Stall för AB Svenska Bostäder och Bjällerkransen för Stockholmshem.

Sedan i september ingår Värmdö Bygg i bygg-och anläggningskoncernen SERNEKE.