Nyheter

Västsveriges första Svanenmärkta radhus

Så här ska de nya par- och radhusen se ut. Illustration: Diakrit

I Kortedala, femton minuter från centrala Göteborg, planerar NCC de första Svanenmärkta rad- och parhusen i Västsverige.

Initialt blir det 26 bostadsrättsradhus i Nya Kortedala, av planerade 50. De nya par- och radhusen som NCC planerar är om fem rum och kök på 123 kvm med inflyttning planerad till hösten 2015.
– Vi vet att behovet av nya bostäder i storstäderna är stort. Och vi vet att Göteborgarna är de som är mest oroliga över bostadsbristen*. Det är därför extra roligt att vi är igång med de första husen i Nya Kortedala som dessutom är Svanenmärkta, vilket vi vet att våra kunder uppskattar, säger Peter Jacobsen, Projektchef NCC Boende, i ett pressmeddelande.

– Att leva i Svanenmärkta hus är ett bra val för hälsan, klimatet och plånboken. Våra stränga krav på kemikalier, byggmaterial och ventilation leder till en god innemiljö. Man bor klimatsmart och energieffektivt, då Svanen ställer tuffa energikrav på småbostadshus, säger Beriar Maroof miljöhandläggare på Svanen.

Tillsammans med kommunen fokuserar nu NCC på att skapa ett tryggt bostadsområde med lugna gator och närhet till bra kommunikationer, fin natur och lekplatser.

I området finns redan Assaredsskolan och planer finns för en ny förskola. I höst börjar trafikkontoret bygga gatorna i det nya bostadsområdet. Försäljningen av de nya bostäderna startar 30 september.

* Undersökning som United Minds genomfört bland storstadsbor inför valet, på uppdrag av NCC. 72 procent av de tillfrågande i Göteborg anser att tillgången på prisvärda bostäder är dålig eller mycket dålig. Motsvarande andelar i Stockholm och Malmö är 64 respektive 59 procent.