Nyheter

”Vi får se om sista kortet är lagt”

SEHED drar sig ur affären med Erlandssons Bygg i Stockholm. Bild: SEHED

Det blir ingen affär mellan SEHED och skuldtyngda Erlandsson Bygg i Stockholm. Inte än i alla fall.
– Vi får se om sista kortet är lagt, det är ett fint bolag, säger Pål Wingren på SEHED.

I april offentliggjorde Erlandsson Bygg i Stockholm att SEHED går in som ny ägare till bolaget. Erlandsson Bygg i Stockholm hade expanderat kraftigt fram till hösten 2020 då man fick ekonomiska problem som var relaterade till tidigare nybyggnadsprojekt. Med skulder på över 160 miljoner kronor påbörjades en företagsrekonstruktion då bolaget slimmades med personalneddragningar, besparingar av overheadkostnader och effektivare arbetsrutiner.

Med en styrka på drygt 50 anställda såg man en framtid med SEHED som ny ägare. SEHED-koncernen saknade just byggservice-verksamheten i sin organisation. 

– Vi slutförde aldrig den planerade affären, förutsättningarna ändrades under resans gång och då landade vi i detta beslut, säger Pål Winberg på avdelningen affärsutveckling på SEHED och fortsätter:  
– Jag tror det hade blivit en bra affär och det hade varit trevligt, men det drog ut lite på tiden och då kan det ibland vara bättre att göra så här.

När saken offentliggjordes i april framgick att Erlandsson inom kort skulle lägga fram ett förslag till ackord till sina borgenärer och under förutsättning att bland annat ackordsförlaget accepteras skulle SEHED, som ny ägare till bolaget, ta över verksamheten. 

Men Pål Winberg vill inte gå in närmare på varför köpet strandade.
– Nu var det i och för sig vi som drog oss ur, men vi har en sekretess-klausul i det här ärendet så jag kan inte gå in på orsaken. Det bästa är att höra med Erlandssons om det.

Han anser också att Erlandssons Bygg i Stockholm är ett ”fint bolag, om man bortser från resultatet”.  
– Nu verkar det rulla på bra ändå på egen hand för Erlandssons. Vi får se om det blir någon ny tur i frågan, säger han.

Byggvärlden har försökt att nå Erlandssons Bygg i Stockholm och koncernen Erlandsson Holding AB i Kungsbacka, som bolaget är en del av, utan resultat.