Nyheter

”Vi säljer trots allt”

Peab rapporterar att deras nya bostadsområde Ulriksdal i Solna utanför Stockholm säljer bra — trots finanskris och avstannad bostadsmarknad. <br></br> — Vi började sälja samma dag som Lehman Brothers brakade igenom, berättar Erik Åredal, arbet

Just nu är ett tiotal lägenheter tecknade genom bokningsavtal. Totalt är 30 lägenheter färdigställda i första etappen. Lägenheterna bjöds ut till Peabs VIP-kö på 800 personer för tre veckor sedan, och gick ut på öppna marknaden i helgen.

— Det finns ett väldigt intresse, men folk avvaktar med den oro som finns. Det svåra i dag är att få till hela kedjan, att kunderna får sälja sitt. Jag tror bankerna behöver tänka om där, säger Erik Åredal.

Peab för nu diskussioner med flera banker för att försöka få till stånd ett långsiktigt samarbete.
— Vi hoppas kunna hitta en kreativ lösning. Banken kanske gå med på en dubbelbelåning mot att vi hittar en långsiktig hyresgäst till kundens nuvarande bostad, säger Erik Åredal.

Lägenheterna i Ulriksdal kostar i snitt 33 000 kronor per kvadratmeter, en etta kostar som minst 1,28 miljoner och en lägenhet om 103 kvadratmeter på översta våningen går loss på 4 429 000 kronor. Inflyttningsdags är det om ett och ett halvt år.