#WhyWait: Tiden är inne för en miljövänlig värmepump.

 
Föregående
Nästa
 

Detta är en annons från Vaillant.

Klimatet ropar efter innovativa lösningar som minskar CO2-utsläppen. Det gäller även värmelösningar i privata bostäder. Tyska Vaillant har tagit upp kampen och levererar med sin senaste värmepump nu en av marknadens mest klimatvänliga värmesystem.

Listan över argument för att investera i en luft/vatten-värmepump blir allt längre. De senaste tekniska uppdateringarna har gjort värmepumparna till otroligt effektiva värmelösningar. Inte nog med att de kan utnyttja förnybar energi – de kan nu också leda till märkbara besparingar i flera avseenden för konsumenterna.

Användning av naturligt köldmedium
För tyska Vaillant har flera års arbete med att utveckla en klimatvänlig värmepump resulterat i modellen aroTHERM plus plus. aroTHERM plus särskiljer sig på flera parametrar och kan mycket väl ses som en mindre revolution på området.

Detta har bland annat att göra med användningen av det naturliga köldmediet R290. Köldmediet minskar nämligen CO2-utsläppet betydligt. Jämfört med tidigare minskar köldmediet klimatpåverkan 700 gånger – från 2088 kg till 3 kg CO2 per kilo köldmedium. Därför har aroTHERM plus också en anmärkningsvärt låg GWP (Global warming potential) på endast 3. Ett framsteg av stora dimensioner jämfört med tidigare.

Men det tar inte slut här. För det första har vi det låga CO2-avtrycket. För det andra har vi den effektivitet som värmepumpen och köldmediet levererar.

Otroligt effektiv
Tidigare har vissa värmepumpar fått kritik för att inte vara effektiva nog. Så är inte fallet med aroTHERM plus. Med ett COP-värde på upp till 5,4 [A7/W35] ligger aroTHERM plus i toppen bland värmepumpar och kan leverera framledningstemperaturer på ända upp till 75 C. Det innebär maximal energieffektivitet, hög varmvattenkomfort och att förnybar energi utnyttjas till fullo.

När energin utnyttjas till fullo kommer värmekostnaderna automatiskt att minska och flera konsumenter kommer därför att uppleva märkbara besparingar. Utöver de fördelar med köldmediet som redan nämnts kan även tilläggas att köldmediet inte omfattas av allmänna avgifter, vilket innebär att sådana avgifter uteblir. Med aroTHERM plus kommer det alltså kunna göras stora besparingar både när det gäller framtida värmekostnader och CO2-utsläpp.

Perfekt för modernisering
Under vintern har aroTHERM plus också visat sina kvaliteter. Värmepumpen har levererat förträffligt och med en effektiv drift ändå ner till -25 C har bostäderna hållits varma och varmvattenkomforten intakt. Detta är av stor vikt med tanke på de växlande energipriser som har gjort sig gällande under det gångna året.

Nu börjar vädret så smått bli mer omväxlande i takt med vårens ankomst. En årstid som för många bostadsägare innebär moderniseringsprojekt och optimering av bostaden. I detta sammanhang framstår aroTHERM plus som idealisk för modernisering. Och med en installation som bara tar ett par dagar är det svårt att inte bli entusiastisk över aroTHERM plus.

Med aroTHERM plus kan du bli en miljöhjälte för både dig och dina kunder med en av marknadens mest klimatvänliga och effektiva värmepumpar. Bra för dig, bra för dina kunder och bra för klimatet. Så varför vänta? #WhyWait

Läs mer om aroTHERM plus och hur du blir miljöhjälte här.

Kontaktinformation:
För mer information är du alltid välkommen att ringa till Thony Sundberg, VD.
Telefon företag: +46 40 803 30
Telefon Thony Sundberg: +46 40 40 51 24

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!