Nyheter

WTC växer fram i Lund

Worl Trade Center Lund får genom Alléhuset 6 000 kvadratmeter kontorsyta. Illustration: Horisont arkitekter.

Midroc Property Development har startat utvecklingen av World Trade Center Lund intill Råby trafikplats vid E22. Först ut är hotellet Park Inn by Radisson och till våren byggstartas Alléhuset med 6 000 kvadratmeter kontor. Planer finns också för ännu ett kontorshus.

Det nya hotellet öppnar till våren och är försålt till fastighetsbolaget Balder. Park Inn by Radisson blir ett välkommet tillskott i expansiva Lund med sina tio våningar och 192 rum, lobby, lounge, bar samt restaurang och konferenslokaler för 150 gäster.

NCC Construction är totalentreprenör för hotellet, som är ritat av Arkitekterna Krook & Tjäder med inredning av Horisont Arkitekter.

– När hotellet står klart byggstartar vi Alléhuset med 6 000 kvadratmeter kontor med inflyttning hösten 2015. Byggentreprenör är ännu inte klar och uthyrning är gjord till en konfidentiell kund som hyr tre våningsplan i halva byggnaden med aktivitetsbaserade arbetsplatser, säger Mikael Strand på Midroc Property Development.

Den nya hyresgästen och WTC med bemannad reception, konferensanläggning och kontorshotell upptar cirka 4 000 kvadratmeter av ytorna, så cirka 2 000 kvadratmeter är fortfarande vakant och är delbart till mindre ytor.

Alléhuset består av tre sammanlänkande huskroppar i fyra våningsplan och följer trädallén bakom – därav namnet. Horisont Arkitekter har ritat hela World Trade Center Lund som består av flera kvarter med olika arkitektoniska uttryck.

– Genom konceptet WTC får hyresgästen tillgång till bemannad reception som tar emot och aviserar besök, konferensanläggning, telefonpassning, posthantering, gemensamma sällskapsytor för event eller utställningar, kemtvätt, städning och annan kringservice. Dessutom är varumärket och medlemsförmånerna attraktiva.

Det är också enkelt att utöka eller minska sina ytor i WTC. De moderna kontorsytorna är flexibla och anpassas till ett aktivitetsbaserat arbetssätt eller enligt hyresgästens övriga önskemål.

– I dag ser många kontoret som en strategisk resurs där lokalerna ska stärka företagets varumärke. Alléhuset kommer också att miljöcertifieras enligt EU Greenbuilding och Miljöbyggnad, nivå Silver, säger Mikael Strand.

Det blir också en sportdepå i huset med cykelparkering, dusch och omklädningsrum.

– Läget intill E22 vid Råby trafikplats gör området lättillgängligt med bra skyltläge.

I takt med efterfrågan kommer Midroc även att uppföra ett kontorshus om cirka 12 000 kvadratmeter med namnet Centrumhuset. Det byggs också ett parkeringshus med plats för 425 bilar.