Nyheter

Zlatan vägrar betala miljonskuld

Byggbolaget ARX Bygg kräver Zlatan Ibrahimovic på 8 miljoner kronor för en obetald faktura. Men fotbollsstjärnan vägrar betala en krona. <br></br> — Vi står långt ifrån varandra i förhandlingarna, säger Peter Thörnwall, konkursförvaltare.

Under en tid har Peter Thörnwall fört samtal med fotbollstjärnans advokat. Men hittills utan resultat.
— Vi har inte diskuterat några summor eller fått något bud — de hävdar att de inte ska betala någonting och vi vill ha 8 miljoner kronor. Diskussionerna förs dock i en bra samtalston, men om det leder till att vi kommer överens vet jag inte, säger Peter Thörnwall på advokatbyrån Gärde Wesslau Advokatbyrå.

Bakgrunden till tvisten mellan Zlatan Ibrahimovic och ARX Bygg är att byggbolaget skulle renovera fotbollstjärnans hus. Men när renoveringen inte blev klar i tid vägrade Zlatan att betala en faktura på över 8 miljoner kronor till byggbolaget, som nyligen gick i konkurs.

Peter Thörnwall tror det dröjer till slutet av november innan parterna har rett ut frågan.
— Vi behöver bena ut vissa juridiska saker, säger han.

Konkursförvaltaren lista på kundfodringar innehåller 22 privatpersoner och företag. Sammanlagt finns fordringar på 13,6 miljoner kronor. Av dessa är Zlatan Ibrahimovic skyldig mer än hälften, 8 053 000 kronor.

— Av övriga fodringar på 5 miljoner kronor är merparten fodringar i arbeten som pågår och det är svårt att säga hur mycket vi kan kräva in, säger Peter Thörnwall.