Züblin Scandinavia anställer ny operativ chef

 
Züblin Scandinavia anställer ny operativ chefGustav Oscarsson. Gustav Oscarsson blir ny operativ chef på Züblin Scandinavia AB. Han kommer närmast från rollen som vd på Bro & Väg Mälardalen AB. 

Gustav Oscarsson har arbetat inom byggbranschen i över 20 år. Han kommer närmast från Bro & Väg Mälardalen AB där han har haft rollen som VD. Han har tidigare även arbetat som regionchef på Svevia AB och haft flera roller hos Strabag-koncernen i Sverige. Han tillträder sin nya tjänst under 2021. 

– Gustav Oscarsson blir en nyckelspelare i vårt redan starka team. Jag är väldigt glad över att få hälsa honom välkommen till företaget, säger Christoph Haidenthaller, vd för Züblin Scandinavia, i ett pressmeddelande. 

– Jag är glad och tacksam över att få förtroendet att vara med och forma framtiden för Züblin. Det känns mycket inspirerande att i denna nya roll, och tillsammans med alla medarbetare, skapa de rätta förutsättningarna för god lönsamhet i våra projekt, säger Gustav Oscarsson. 

Züblin Scandinavia har varit med och byggt flera miljardprojekt i Sverige, som Marieholmstunneln i Göteborg och Söderströmstunneln i centrala Stockholm. Rekryteringen av Gustav Oscarsson sker som ett led i företagets regionalisering, där man, i tillägg till den nuvarande projektportföljen, även ska fokusera på lokala marknader i regionerna Göteborg, Stockholm och Sundsvall. 

– Vårt fokus just nu är på vår kärnverksamhet: Grundläggning. Jag är säker på att Gustav Oscarsson kan bidra mycket på vår gemensamma resa framåt, säger Christoph Haidenthaller.
 
Züblin Scandinavia AB, som är en del av Strabag ,har funnits i Sverige sedan 2005 och har kontor i Stockholm, Göteborg och Sundsvall. 

Taggar

Strabag

 
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!