Nyheter

250.000 nya hyresgäster till Stockholmshem

Idag, måndag den 11 juni flyttar det in hundratusentals nya hyresgäster hos Stockholmshem som ska hjälpa till att skapa en grönare miljö och främja den biologiska mångfalden, och det surras om att det är Bee Urbans bin som flyttar in.

Förutom att pollinera i områdena kommer även tidigare hyresgäster att få vara med och lära sig mer om bin och biodling i detta unika samarbete mellan Bee Urban och Stockholmshem.

Bikuporna kommer att placeras ut i Aspudden, Hökarängen, Årsta dal samt på Södermalm, och invigningscermonin kommer hållas på Schlytersvägen 11-13 i Aspudden kl. 10.00 och öppnas av Anders Dahlgren, ansvarig parkförvaltare på Stockholmshem.

-Vi hoppas att detta samarbete kommer att få fler av hyresgästerna att engagera sig i bina och närmiljön och på så vis skapa fler ambassadörer för att sprida kunskap av vikten av pollinering, säger Karolina Lisslö, vd på Bee Urban. Bin har runt om i världen börjat försvinna, och man pratar om en pollineringskris i Europa.

Stockholmshem som även satsar på att skapa odlingslotter åt sina boende ser bina som en viktig och naturlig förutsättning för att kunna få rikligt med skörd då pollinering är viktigt för de flesta grödor.

-Vi vill öka kunskapen om binas betydelse för människan, och ser detta samarbete med Stockholmshem som en fantastisk möjlighet att återkoppla naturen till stadsmänniskan. Vi tror att den urbana odlingstrenden kommer att hålla i sig och hoppas på att kunna locka fler till att börja odla bin, fortsätter Karolina Lisslö.

Bikuporna kommer att skötas om och underhållas av Bee Urban tillsammans med intresserade hyresgäster, och kan på sikt komma att bli ett naturligt inslag hos fler hyresrättsområden.

Bee Urban har som första företaget i Sverige, kanske i hela världen, tagit på sig rollen att bidra till ökat antal bin genom att erbjuda företag en helt ny CSR-profil med hjälp av bikupor i stadsmiljö. Vi hjälper företag att säkerställa en av de ekosystemtjänster som deras egen företagsidé vilar på. Oavsett om  CSR-arbetet vill lägga fokus på matproduktion, CO2-neutralisering eller biologisk mångfald så är Bee Urban ett nytänkande och relevant inslag för en hållbar miljöpolicy!