Nyheter

374 nya studentbostäder

När fas 2 av Colonia är klart kommer området att erbjuda miljövänligt boende för cirka 1 000 studenter och forskare. Bild: Byggvesta

Byggvesta bygger ännu fler bostäder på Campus Valla i Linköping.
Nyligen togs det första spadtaget för 374 nya student- och forskarlägenheter.
De flesta av lägenheterna blir kompislägenheter och samtliga bygga med låg energianvändning. 

De nya lägenheterna fördelas på fem loftgångshus och två punkthus, ritade av arkitektbyrån Winell & Jern. De sju husen byggs upp norr och söder om Colonia, intill Byggvestas redan befintliga bestånd om 367 lägenheter på Campus Valla.

De nya bostäderna byggs med med låg energianvändning – cirka 20 kwh/kvm och år, tack vare en lösning med bergvärme i kombination med Byggvestas Egenvärme–system.

De flesta av lägenheterna i projektet, som kallas Colonia 2, kommer att bli kompislägenheter – mindre trerumslägenheter där hyresgästerna har varsitt sovrum och gemensamt vardagsrum, kök och badrum. I punkthusen kommer lägenheterna att bli större och passa för forskare och studenter med familj. Punkthusen kommer även att ha restaurang, gym och mataffär i bottenvåningen.

– Det känns häftigt att vara del av att bygga en studentstad – Colonia blir i framtiden hem för över 1 000 studenter och forskare, säger Carl Johan Casserberg, projektledare på ByggVesta, i ett pressmeddelande.

Colonia 2 kommer precis som sin granne Colonia att förvaltas av ByggVesta genom deras prisbelönta koncept Live to Grow.
Konceptet innehåller bland annat gröna kontrakt och anställda studentambassadörer som själva bor i husen och är engagerade i att skapa sociala aktiviteter och underlätta en delningsekonomi.