Nyheter

600 nya lägenheter gör Venus stor i Göteborg

Efter fem års arbete har Peab nu färdigställt kvarteret Venus som består av cirka 600 lägenheter. Därmed blir kvarteret Venus, i norra Gårda, ett av centrala Göteborgs största nybyggda bostadskvarter.

Norra Gårda har fram till för några år sedan mestadels bestått av kontorslokaler och garage, men har i och med det nya kvarteret förvandlats till en trivsam och attraktiv del av innerstaden. 

– I vår roll som samhällsbyggare är vi tacksamma över att få vara med och utveckla ett helt nytt bostadskvarter i centrala Göteborg, säger Mikael Hultqvist, arbetschef på Peab. 

För att i minsta möjliga mån störa boende och andra i närheten har logistikflödet runt projektet varit prioriterat. Kvarterets garageutrymme, under husen, har bland annat använts till att förvara material under byggtiden.

Intresset har varit stort för de nya lägenheterna och idag är samtliga uthyrda och sålda. Lagom till semestern, vecka 28, står också områdets grönområden och parker färdiga.

I Kvarteret Venus har Peab uppfört 113 egenutvecklade bostadsrätter och 316 lägenheter åt det kommunala bostadsbolaget Poseidon.