Nyheter

900 utställare visar upp årets nyheter

Full farti B-hallen. Festool ser fram emot en spännande vecka även detta år. Foto: Stockholmsmässan

Den 10-13 april samlar Nordbygg över 900 utställare som visar upp sina nyheter på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan är Nordens största byggmässa och bjuder på en mängd aktiviteter och föreläsningar, men det är ändå utställarna som är i fokus.

Det har varit ett stort intresse från utställarhåll på årets Nordbyggmässa. Och mycket finns att hämta för besökarna bland experterna hos utställarna. Det skriver bland andra Magnus Everitt, energiexpert på Installationsföretagen, under på.

– Ja, jag kommer ofta ut från montrar med nya insikter, säger han.

Magnus sitter även med i arbetsgruppen för Energismart beställare, tidigare Renovera energismart.

– Vi vill inspirera och visa på nya möjligheter men också stödja byggherrar och fastighetsägare så att de kan bli än mer kompetent beställare. Denna roll är viktigare och kanske också svårare än någonsin, menar Magnus.

Hos danska HVAC-experten Dantherms ligger fokus på produkter och lösningar för bostadsventilation. Den kunskapsmässiga bredden i montern är dock större än så. Förhoppningen är att många ska titta in för att dessutom lära sig mer om uppvärmning, kyla och avfuktning.

– Nordbygg är den viktigaste branschmässan i Sverige och blir därför det naturliga valet för oss när vi nu vill öka kunskapen om oss och våra produkter, säger Håkan Rygaard, vd på Dantherm AB.

Festool ser Nordbygg som en perfekt mötesplats.

– Vi ser verkligen framemot att få träffa alla våra trevliga kunder och att få möjligheten att prata om deras behov och deras önskemål. Eftersom våra mest kompetenta medarbetare finns på plats så kan besökarna förvänta sig en fördjupad information om våra produkter och tjänster, säger Matias Matsson, marknadskoordinator på Festool.

Han utlovar också roliga aktiviteter i montern där man bland annat har chansen att bli ägare till en helt unik Festool-produkt, samtidigt som man bidrar till en bättre vardag för många barn och ungdomar.

– Vi vill under Nordbygg slå ett extra slag för vårt koncept Festool Business Lease, vilket ger alla hantverkare möjlighet att investera i produkter av högsta möjliga kvalitet.

Nordbyggs guldmedalj för bästa produktnyhet delas ut på torsdagen. De tio nominerade bidragen ställs i vanlig ordning ut på entrétorget under mässan. Förra året gick Nordbyggs guldmedalj till HMBox, en produkt som mäter fukthalten i betongunderlag. 2016 delades medaljen ut till Klimat K7 från Klimatfabriken.

Priset går till det företag som lanserat den mest innovativa produktnyheten under 2017 och priset instiftades av Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. De nominerade är:

Inbyggd fuktsensor från Invisense, tejp för solskyddspaneler från JB Eco Tech, Pipemoduls metod för enklare stambyte, Sesame, ett system för alkotester från Hök Instrument, fjärrstyrd kabelsax från Milwaukee tool, pannlampan Halo från Pointex, motorkap med kastskydd från Stihl, Vscan från Seba Dynatronic som upptäcker rör och kablar, Operose arbetsbyxa för gravida och Housegards släckspray för litiumbatterier.

Jenny Marcuson Fors