Nyheter

ÅF förvärvar arkitektbyrå

ÅF förvärvar Koncept Stockholm och stärker därmed erbjudandet inom arkitektur och samhällsbyggnad ytterligare.

Koncept Stockholm är ett snabbväxande företag med bland annat kunder inom hotell och restaurang, detaljhandel och kontor. Bland referensprojekt finns Mood-gallerian, Haymarket by Scandic och Klarnas huvudkontor.
Bolaget omsätter i dag cirka 85 MSEK och har drygt 70 medarbetare baserade i Stockholm.

– Koncept Stockholm är ett av de främsta bolagen inom sitt område och kompletterar vår nuvarande affär. Tillsammans med Koncept Stockholm tar vi ytterligare ett steg mot att bli en given partner för helhetsåtaganden inom stads- och fastighetsutveckling”, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef på ÅF, i ett pressmeddelande.

För ett år sedan blev arkitektbyråerna sandellsandberg i Sverige och tegn_3 i Norge en del av ÅF. Förvärvet av Koncept Stockholm stärker ÅFs kompetens inom bostäder och kompletterar det befintliga designerbjudandet som i dag omfattar arkitektur, industridesign, belysning och landskapsarkitektur.
Den samlade styrkan uppgår efter förvärvet till cirka 350 medarbetare.

– Vi står inför en väldigt spännande tid och ser fram emot att utveckla och stärka vårt erbjudande tillsammans med ÅF. På Koncept Stockholm tar vi fram lösningar som genomsyras av och förstärker våra kunders varumärken och värderingar. Vårt starka driv att skapa kundvärden är en del i vårt DNA och något vi har gemensamt med ÅF, säger Nils Nilsson, vd på Koncept Stockholm.

Koncept Stockholm konsolideras av ÅF från och med maj månad 2017.