Akelius miljardsatsar i Umeå

Akelius miljardsatsar i Umeå
Akelius fastigheter storsatsar och köper både lägenheter och samhällsrelaterade fastigheter i Umeå. En fastighetsaffär på en miljard kronor.

Den privata hyresvärden Akelius Fastigheters väntade satsning på Haparanda gick i stöpet. Nu meddelar Akelius att företaget köper fastigheter i Umeå för en miljard kronor. Investeringen gäller köp av ett fastighetsbestånd på 30 700 kvadratmeter från Balticgruppen och 413 lägenheter på totalt 29 600 kvadratmeter från Lumaf fastigheter.

– Umeå har ett expansivt näringsliv, ett framgångsrikt universitet och en stabil befolkningstillväxt. Vi vill fortsätta att köpa fler bostäder och samhällsrelaterade fastigheter i expansiva kommuner i Norrland och övriga Sverige, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Akelius Fastigheter.

Redan i juli meddelades att NCC tar över utvecklingen av ”På Gränsen”, som Akelius fram till dess var engagerad i och som har sitt ursprung i en idé framtagen i Torneå och Haparanda kommuner. Ett projekt som gick ut på att utveckla området runt den svensk-finska gränsen, bland annat genom att bygga ett 20 000 kvadratmeter stort handelsområde.

Relaterade artiklar

Vinstvarning från NCC
”Utvecklas man inte, så avvecklas man”
Krigets påverkan är både direkt och indirekt
NCC köper danskt entreprenadföretaget