Nyheter

Akelius miljardsatsar i Umeå

Akelius fastigheter storsatsar och köper både lägenheter och samhällsrelaterade fastigheter i Umeå. En fastighetsaffär på en miljard kronor.

Den privata hyresvärden Akelius Fastigheters väntade satsning på Haparanda gick i stöpet. Nu meddelar Akelius att företaget köper fastigheter i Umeå för en miljard kronor. Investeringen gäller köp av ett fastighetsbestånd på 30 700 kvadratmeter från Balticgruppen och 413 lägenheter på totalt 29 600 kvadratmeter från Lumaf fastigheter.

– Umeå har ett expansivt näringsliv, ett framgångsrikt universitet och en stabil befolkningstillväxt. Vi vill fortsätta att köpa fler bostäder och samhällsrelaterade fastigheter i expansiva kommuner i Norrland och övriga Sverige, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Akelius Fastigheter.

Redan i juli meddelades att NCC tar över utvecklingen av ”På Gränsen”, som Akelius fram till dess var engagerad i och som har sitt ursprung i en idé framtagen i Torneå och Haparanda kommuner. Ett projekt som gick ut på att utveckla området runt den svensk-finska gränsen, bland annat genom att bygga ett 20 000 kvadratmeter stort handelsområde.