Nyheter

Alice Bah Kuhnke till ÅF

Först Rättvisemärkt och sedan den nya tankesmedjan Sektor 3. Nu blir det teknikkonsulten ÅF för medieprofilen Alice Bah Kuhnke.

— De utmaningar som klimatförändringarna ställer oss inför är enorma. Jag börjar jobba på ÅF därför att jag vill vara del av lösningen, säger Alice Bah Kuhnke i en kommentar.

Genom att locka över Alice Bah Kuhnke vill ÅF stärka sin profil inom miljö och socialt ansvarstagande (Corporate Social Responsibility, CSR). Förhoppningen är att hon som ny miljö- och CSR-chef ska vara med och skapa fler klimatinriktade uppdrag för ÅF såväl i Sverige som utomlands. Dessutom ska hon lyfta hållbarhets- och CSR-frågorna internt inom konsultjätten.

— Vi höjer våra ambitioner inom hållbarhet och CSR. ÅF är ett av Europas ledande tekniska konsultbolag på klimatområdet men vi kan bli bättre på att samordna, paketera och kommunicera vår kompetens till kunderna. Alice Bah Kuhnke är rätt person att leda det arbetet, säger ÅF:s vd Jonas Wiström.

Tjänsten som miljö- och CSR-chef hos ÅF börjar den 1 september och kommer att sitta på ÅF:s nya huvudkontor i Solna. Alice Bah Kuhnke lämnar därmed posten som chef för Sektor 3 – tankesmedjan för det civila samhället. Dessförinnan har hon varit generalsekreterare på Rättvisemärkt, arbetet med Skandias Idéer för livet samt varit anställd på TV4 och Sveriges Television.