Nyheter

Alvendal får nytt styrelseuppdrag

Svenska Hus rekryterar Kristina Alvendal till styrelsen där hon väljs in som ledamot.

Kristina har drygt 20 års erfarenhet av politiskt arbete, bland annat som Stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Svenska Hus har nyligen annonserat vd-rekryteringen av Daniel Massot. Nu stärker man ledningen ytterligare genom rekryteringen av Kristina Alvendal.

–  Kristina kommer att vara en mycket aktiv ledamot och, genom sitt breda nätverk, stärka företagets verksamhet framför allt i Stockholmsregionen. Med Kristinas kontakter i huvudstads-regionen och Daniels nätverk i Göteborgsregionen räknar vi med en fin expansion för Svenska Hus de kommande åren, säger Hans Eliasson, ordförande i Gullringsbo Egendomar, moderbolag till Svenska Hus, i ett pressmeddelande.

Kristina Alvendal driver idag eget bolag med inriktning på fastighetsutveckling. Innan dess var hon vd för Airport City Stockholm, där hon ledde, samordnade och planerade för byggandet av Sveriges första riktiga flygplatsstad.

Mellan 2008-2010 var Kristina Stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd och dessförinnan Bostads- och integrationsborgarråd i Stockholms stad. Hon var även med och etablerade Lidl i Sverige och har arbetat som PR- och kommunikationskonsult på Kreab. Kristina har funnits med både på listan över fastighetsbranschens mäktigaste kvinnor i tidningen Fastighetssverige och på Veckans Affärers lista över 101 Supertalanger.

Förutom styrelseuppdraget i Svenska Hus kommer Kristina att engagera sig i övriga bolag i koncernen Gullringsbo Egendomar där Svenska Hus ingår. Bland annat kommer koncernens byggbolag MVB att tillsammans med Kristina intensifiera sitt arbete gentemot såväl statliga som kommunala och privata beställare.

– Min erfarenhet från både fastighetsbranschen och från politiken ger mig möjlighet att bidra i samhällsutvecklingen på ett påtagligt och handfast sätt. Svenska Hus är ett väldigt intressant och framgångsrikt företag. Koncernens verksamheter med flera ingredienser såsom fastigheter, förvaltning, skog och byggbolag skapar en helhet på fastighetsmarknaden som är unik, säger Kristina Alvendal.