Andel i sjukhusprojektet har ökat med 400 miljoner

 
Andel i sjukhusprojektet har ökat med 400 miljonerNCC börjar bygga ett stort sjukhusprojekt i Uleåborg i Finland. Kunden är Norra Österbottens sjukvårdsdistrikt. NCC:s andel av projektet att bygga ett sjukhusprojekt i Uleåborg, Finland, har ökat med omkring 400 miljoner kronor till totalt cirka 1,1 miljarder kronor.
Det framgår av ett pressmeddelande från byggbolaget.


Kontraktet aviserades i november 2017 och NCC:s andel var då värd cirka 700 miljoner kronor vilket bokades då. I de nya sjukhusplanerna har NCC:s andel av projektet alltså ökat med cirka 400 miljoner och uppgår nu totalt till cirka 1100 miljoner kronor som kommer att registreras under första kvartalet 2019 i NCC Building Nordics.

Kunden är Norra Österbottens sjukvårdsdistrikt.

– Nu kan vi börja bygga utifrån de nya ändrade byggplanerna och de nya mål som förhandlats fram inom samverkansavtalet, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland, i ett pressmeddelande.

Rivningsarbetet på platsen har pågått sedan 2017 och kommer att avslutas i början av 2019. Byggstart blir i mars 2019 och arbetet förväntas vara klart i slutet av 2023.

Nyhetsbyrån Direkt/Byggvärlden


Taggar

NCC Sjukhus

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se