Karriär

Anders Erlandsson går från Skanska till Stena Bygg

Anders Erlandsson blir ny vd för Stena Bygg. Foto: Stena Fastigheter
Anders Erlandsson blir ny vd för Stena Bygg. Foto: Stena Fastigheter

Anders Erlandsson har utsetts till vd för Stena Bygg som utgör projektutvecklingsorganisationen inom Stena Fastigheter. I rollen kommer han att leda verksamheten för nyproduktion av hyresrätter, bostadsrätter, samhällsfastigheter och kontor i de tre storstadsregionerna Stena Fastigheter finns etablerat i.

Anders Erlandsson kommer närmast från rollen som vice vd med ansvar för projektutvecklingen inom Skanska Sverige. Inom Skanska har han arbetat sedan 1996, bland annat som Regionchef för byggverksamheten i Göteborg.

– Att bli vd för Stena Bygg är ett mycket spännande och hedrande uppdrag. Jag ser fram emot att ansluta till Stena Fastigheter och det känns inspirerande att verka i ett företag som är långsiktigt, innovativt och som har ett ambitiöst hållbarhetsarbete, säger Anders Erlandsson.

Stena har 1 200 lägenheter i produktion

Stena Fastigheter har en byggrättsportfölj om cirka 12 000 lägenheter i olika skeden av detaljplan. Under det senaste året har de startat flera projekt i Göteborg och Stockholm med blandade upplåtelseformer. Just nu har Stena Fastigheter närmare 1 200 lägenheter i produktion.

– Med flera stora och komplexa stadsutvecklingsprojekt de kommande åren så som Masthuggskajen, de Gamla Kullagerfabrikerna, Fisksätras omvandling och färdigställandet av Vega i Haninge kommer Anders tunga erfarenhet tillföra kompetens för att genomföra framgångsrika projekt i en tuff marknad. Anders har därutöver ett starkt driv och värdefull kompetens inom hållbarhet, säkerhet och projektstyrning som blir en integrerad del av alla verksamheter framöver, säger Cecilia Fasth vd och koncernchef, Stena Fastigheter.

Anders Erlandsson tillträder sin nya roll den 1 januari 2024 och kommer ingå i Stena Fastigheters koncernledningsgrupp.

Han efterträder Martin Gidenstam som går vidare till annan tjänst utanför Stenakoncernen.