Nyheter

Anette Frumerie lämnar vd-rollen på Besqab

Anette Frumerie VD Besqab. Fotograf: Besqab

 Anette Frumerie slutar som vd för Besqab för att istället bli vd för Rikshem. Hon rekryterades till Besqab 2012 och har haft huvuduppdraget att expandera verksamheten med bibehållen lönsamhetsfokus. 
Hos Rikshem ligger fokus på ökad affärsutveckling samt att utveckla fastighetsbeståndet och öka nyproduktionstakten.

Besqabs koncernchef och vd Anette Frumerie har meddelat styrelsen att hon säger upp sin anställning som vd för att istället bli vd för Rikshem. Anette kommer att fortsätta i sin nuvarande roll under uppsägningstiden om maximalt 6 månader.  

Anette Frumerie rekryterades som vd till Besqab 2012 och har haft huvuduppdraget att expandera verksamheten med bibehållen lönsamhetsfokus.

– Anette har mycket framgångsrikt drivit företagets finansiella och operativa utmaningar och konsekvent levererat ett starkt resultat. Idag är Besqab ett annat bolag än vad det var för sju år sedan när Anette tog över. Besqab står nu väl rustat för att fortsätta växa verksamheten och öka antalet byggstarter, säger Olle Nordström, styrelseordförande i Besqab, i ett pressmeddelande.

Bo Magnusson, styrelseordförande Rikshem, är nöjd med rekryteringen:

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Anette Frumerie. Hon är en person med mycket energi, målinriktad och med ett tydligt affärsdriv. Kombinerat med sin långa erfarenhet av ledande roller inom bygg- och fastighetsbranschen har hon precis den erfarenhet och kompetens som Rikshem behöver när bolaget nu lägger mer fokus på ökad affärsutveckling som att utveckla fastighetsbeståndet och öka nyproduktionstakten, säger han i pressmeddelandet.

Anette Frumerie är civilingenjör från KTH. Hon har 25 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och har bland annat arbetat på Skanska och JM innan hon började på Besqab. 

Anette Frumerie tillträder sin tjänst på Rikshem senast den 4 juni 2020. Fram till dess fortsätter, enligt vad som tidigare kommunicerats, Per Uhlén som tf vd. Besqab har påbörjat arbetet med att rekrytera en efterträdare.