Anneli Kouthoofd får nytt vd-jobb

 
Anneli Kouthoofd får nytt vd-jobbAnneli Kouthoofd blir ny vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF). Anneli Kouthoofd blir ny vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF). Anneli Kouthoofd kommer från rollen som vd för Byggmaterialindustrierna.
- SBUF som utgör bryggan mellan företagsinitiativ och akademi med förenad specialistkunskap ser jag med ödmjukhet och nyfikenhet fram emot att leda, säger hon.

SBUF vd Anders Freyschuss har sökt sig vidare till nya uppdrag. Ny vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond blir Anneli Kouthoofd. Anneli kommer från en roll som vd på Byggmaterialindustrierna, en bransch- och paraplyorganisation för byggmaterialorganisationer. Anneli har varit verksam i bygg- och anläggningsbranschen i tio år.

- Jag har under mina år inom sektorn drivit flera utvecklingsprojekt och genom dem sökt och fått bidrag från SBUF. SBUF står för något unikt. Bryggan mellan företagsinitiativ och akademi med förenad specialistkunskap ser jag med ödmjukhet och nyfikenhet fram emot att leda, säger Anneli, i ett pressmeddelande.

Anneli Kouthoofd är språkvetare och ekonom och har även arbetat i förlags- och energibranschen. Tidpunkt för när Anneli tillträder är inte klart, men det blir någon gång senast i april nästa år.    

– Vi är mycket glada för att ha kunnat rekrytera Anneli Kouthoofd. SBUF har en viktig roll i att stötta medlemmarnas forsknings- och utvecklingsprojekt och genom detta stärka byggsektorns konkurrenskraft. Genom vår rekrytering av Anneli Kouthoofd kan vi ytterligare stärka vår röst i samhällsbyggnadsdebatten och verka för en ökad proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF.

Byggmaterialindustriernas styrelse kommer att inleda rekryteringen av ny vd.

– Anneli har med stort engagemang och flera strategiskt viktiga beslut lagt en stark grund för en fortsatt positiv utveckling för Byggmaterialindustrierna. Annelis kommunikativa förmåga har varit en nyckelfaktor när det gäller att sätta branschen på beslutsfattares karta. Vi önskar Anneli all framgång i sin fortsatta karriär, säger Mats Öberg, ordförande Byggmaterialindustrierna.
Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!