Nyheter

”Äntligen ökad samverkan”

– Äntligen! <br></br> Likt Gert Fylking, men utan rosa overall, uttryckte Eskil Sellgren på WSP sin glädje över att FIA:s intentioner börjar slå igenom.

Eskil Sellgren talade på FIA-dagen i dag, torsdag. Dagen arrangeras en gång om året av organisationen FIA, Förnyelse i Anläggningsbranschen, som arbetar för att förnya och effektivisera anläggningsbranschen, bland annat genom ökat samarbete.

Eskil Sellgren framträdde tillsammans med Kjell-Åke Averstad från Banverket och Svante Hagman från NCC. Trion berättade om sitt arbete med Norrströmstunneln, en del av Citybanan. Banverket är beställare, WSP har projekterat och NCC ska bygga tunneln.

Kjell-Åke Averstad underströk vikten av att paketera upphandlingar på rätt sätt.

– Det här är i FIA:s anda och mer därtill, sa han.

– Äntligen börjar FIA:s intentioner slå igenom! Äntligen har vi ett stort samverkansprojekt, äntligen har vi trepartssamverkan, utbrast Eskil Sellgren.

Nyckelorden för ett framgångsrikt samarbete menade han är tillit, gemensamma mål, kommunikation och ledarskap.

Kjell-Åke Averstad berättade om ett nattligt möte med SL:s ledning:

– Vi sprängde några salvor i en tunnel för att vi skulle få reda på hur det kommer att kännas för resenärerna när vi spränger. Det mötet innebär att vi kan gå fram med större framdrift än vi tidigare har trott.

– Det kommer inte att sluta med en win-win-situation, det kommer att bli en win-win-win-situation, sa Eskil Sellgren.