Nyheter

Arcona bygger dubbel idrottshall

Bildkälla: AIX Arkitekter

Stockholms stad har givit Arcona i uppdrag att bygga Kämpetorpshallarna, en dubbel idrottshall på 4.000 kvm med tillhörande konstgräsplan i Älvsjö. 


Projektet som startar i mars ska vara färdigt i augusti 2019 och har ett ordervärde på 127 miljoner kronor. 
Kämpetorpshallarna är en dubbel idrottshall med tillhörande konstgräsplan som byggs invid Kämpetorpsskolan i Älvsjö. Byggnaden är på ca 4.000 kvm och innefattar två fullstora idrottshallar med tillhörande omklädningsrum samt omklädning för utomhusaktiviteter. Entrén rymmer ett café och gemensamma utrymmen.

Idrottshallen som ska certifieras med Miljöbyggnad Guld kläs in helt i gult tegel och förses med grönskande sedumtak för att smälta in i omgivningarna tillsammans med skolan. Byggnaden är ritad av AIX Arkitekter ligger som blickfång längs med Älvsjövägen där det också byggs ett bullerplank med konstnärlig utsmyckning av Edith Lundebrekke.

För närvarande bygger Arcona även Hägerneholmshallen i Täby samt Glömstahallen i Huddinge. Under de senaste åren har Arcona byggt flera idrottshallar certifierade med Miljöbyggnad Guld eller Silver, några exempel är Sätrahallen, Grimstahallen, Mötesplats Stuvsta och Vintervikshallen