Nyheter

Arcona bygger om Postnords huvudkontor

Arcona ska bygga om Postnords kontor i Solna.
Arcona ska bygga om Postnords kontor i Solna. Foto: Arcona

Arcona har fått i uppdrag av Ursus Real Estate Management AS att omvandla PostNords befintliga lokaler om 14.300 kvadratmeter i kvarteret Polisen i Solna. Kontraktssumman är på cirka 117 miljoner kronor.

Hyresgästanpassningen är en totalentreprenad i samverkan som startade i december 2021 och ska vara färdigställd till slutet av december 2022.

2004 flyttade Posten in i den av Arcona nybyggda fastigheten Arken i kvarteret Polisen i Solna, som ritades av BSK Arkitekter.

Får nya hyresgäster

PostNord har nu tecknat nytt hyresavtal för sitt huvudkontor med fastighetsägaren Ursus och fastigheten ska förvandlas till en multi-tenant-byggnad där PostNord hyr de tre översta våningarna i byggnaden och resten av huset får nya hyresgäster.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att nu få vara med och omvandla fastigheten som vi byggde för cirka 20 år sedan. I tidigt skede engagerade vi våra strategiska leverantörer och i samband med förhandlingar om kontraktet har vi också haft möjlighet att säkerställa leveranser av material med långa leveranstider, säger Peter Kihlman, projektchef på Arcona, i ett pressmeddelande.