Nyheter

Arcona har snyggaste kontoret

I våras flyttade Arcona in på Rehnsgatan 11. Bild: Arcona.

Nu är tävlingen om Sveriges Snyggaste Kontor 2014 avgjord.

Vann gjorde Arcona/Exengo med sitt nya kontor i fastigheten Taktäckaren 2 i Stockholm. ”Det är en arbetsplats där kontraster är A och O”, skriver juryn i sin motivering.

Arcona och Exengo flyttade i våras in på Rehnsgatan 11 där Arcona arkitekter, BSK Arkitekter (som ingår i Arconakoncernen) och Exengo Installationskonsult tillsammans har skapat det 1.230 kvadratmeter stora kontoret i fastigheten Taktäckaren 2 som ägs av AxFast.

Av de ca 40 nominerade bidragen till Sveriges Snyggaste Kontor 2014 röstades Arconas/Exengos kontor fram som ett av de fem bidragen som fick flest röster. Vinnaren utsågs därefter av en kvalificerad jury, under ledning av Monica von Schmalensee, vd för White.

– Det här betyder väldigt mycket för oss. Vi arbetar själva bland annat med att utveckla kontor och då är det viktigt att ha ett eget kontor som är representativt, säger Björn Lindahl, vice vd för Arcona, i en kommentar när han tog emot priset på seminariet Fastighetsmarknadsdagen på Grand Hotel i Stockholm på tisdagen.

Juryns motivering lyder: ”Besökare till detta vinnande kontor hälsas av en välkomnande entré full med liv och rörelse. Råa materialval ger ett intressant intryck där konstruktion såväl som installation redovisas. Det är en arbetsplats där kontraster är A och O, där en dov färgskala i lobbyn ställs mot ett ljust och luftigt kontorslandskap med väl avvägda färgaccenter. En mix av ytor och funktioner stödjer deras flexibla arbetssätt på ett föredömligt vis. En varierad belysning skapar stämningsfull atmosfär i hela kontoret. Det är ett koncept som andas mod och skaparlust”.