Nyheter

Arcona och Veidekke bygger åt Karolinska

Neo Medicinaren. Illustration Tengbom.

Arcona och Veidekke bygger nytt storprojekt inom Life science vid Karolinska universitetssjukhuset Huddinge.

Projektet Neo är ett både stort och installationstätt projekt som byggs i direkt anslutning till sjukhusets ambulansinfart och forskningscentret Novum.

Karolinska Institutet i Huddinge kommer i den nya byggnaden att tillskapas förutsättningar för en bättre och effektivare forskning där kunskap upparbetad inom grundforskning snabbt kan överföras i tillämpad praktik i sjukvården, och erfarenheter från densamma kan återföras till grundforskningen.

Både Arcona och Veidekke har lång erfarenhet av att bygga lokaler anpassade för forskning.  Projektet Neo är både stort och installationstätt och byggs i direkt anslutning till sjukhusets ambulansinfart och Novum med känslig forskningsverksamhet vilka kommer att bedriva sin verksamhet som vanligt under byggnationen. Det ställer stora krav på logistiken kring arbetsplatsen där man kommer att använda Arconas logistiksystem, CSL, med separat logistikterminal, samordnade leveranser och inbärningshjälp.

– Arcona och Veidekke kunde presentera det mest fördelaktiga anbudet med rätt pris, en kompetent organisation och med en genomförandemodell och logistiklösning som vi vet kan hantera det känsliga läget intill sjukhuset, säger Håkan Karlsson, projektansvarig på TKV2, i ett pressmeddelande.

Arcona och Veidekke bygger sedan tidigare i samverkan ”Technology for Health” inom samma kvarter åt TKV2.

TKV2 Fastighets AB är ett bolag som ägs till lika delar av SveaNor Fastigheter AB och Hemsö Fastighets AB. SveaNor Fastigheter AB har utvecklat och genomför projektet. Hemsö Fastighets AB är långsiktig fastighetsägare när fastigheten är klar.